Yaşam

İstihdam garantili doktora için Bursa’dan bilgilendirildiler

81 aktif bursiyer sayısı ile Türkiye 1’incisi olan Bursa Uludağ TTO, burs ve mezuniyet sonrası istihdam garantisi sunan TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı için ‘2022 Yılı 2244 Çağrısı Bilgilendirme Semineri’ etkinliği düzenledi.

BURSA (İGFA) – Yurt genelinde yapılan ‘Üniversitelerin Aktif 2244 Bursiyeri’ sıralamasında 81 aktif bursiyer sayısı ile Türkiye 1’incisi olan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO), adaylara ivme kazandıracak yeni bir etkinliğe imza attı. Sanayide doktora yapmış nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve doktoralı araştırmacı istihdamının teşviki amacıyla, burs ve mezuniyet sonrası istihdam garantisi sunan TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı için bilgilendirme semineri düzenlendi.

6 BİN TL BURS İMKÂNI VE İSTİHDAM GARANTİSİ

Seminerde TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’nın, eğitim kalitesinin arttırılması noktasında çok önemli faydalar sağladığını belirten Bursa Uludağ TTO Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ticarileştirme Koordinatörü Mustafa Yetkin Aydınlı, “Program için gerekli olan koşulların sağlanması durumunda üniversite ve özel sektör ortaklığı ile başvuru gerçekleştiriliyor. Destek kapsamında bursiyerlere 6 bin TL, çalışmakta olan bursiyerler için ise maaşlarına ek 2 bin TL destek sağlanıyor. Aynı zamanda doktora programı sonunda özel sektöre yönelik istihdam garantisi de sağlanıyor. TÜBİTAK’ın, 2244 Sanayi Doktora Programı’na bakış açısı bursiyerlerin mevcut kurumlarda doktora öğrenimleri sonunda istihdam edilmesini sağlamak ve bunu ülke genelinde artırmak” ifadelerini kullandı.

PROGRAM, SÜREKLİ BAŞVURUYA AÇIK

Bir projede 10’dan fazla olmamak kaydıyla, bir özel sektör kuruluşunun aktif olarak desteklenen toplam öğrenci sayısının 50’den fazla olamayacağını da kaydeden Aydınlı, proje kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu her alanda doktora öğrencisinin yetiştirilebileceğini, alan kısıtlamasının bulunmadığını söyledi.

Projeye dâhil edilecek bursiyerlerin, proje sözleşmesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde belirlenerek TÜBİTAK’a iletildiğini de aktaran Aydınlı, yeni yürürlüğe giren değişiklikler kapsamında programın sürekli başvuruya açık hale geldiğini, istihdam desteğine ilişkin hükümlerin ise ayrıntılı bir şekilde düzenlendiğini belirtti. Sunum sonunda Prof. Dr. H. Aksel Eren ve Prof. Dr. Fatih Karpat ise katılımcıların başvuru süreçleri hakkındaki sorularını yanıtladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu