Belediyeler

SİNEK VE HAŞEREYLE MÜCADELE SÜRÜYOR

SNEK VE HAEREYLE MÜCADELE SÜRÜYOR

            Temiz bir çevre ve halk saln korumak için çalan Afyonkarahisar Belediyemiz, bata sivrisinekler olmak üzere vatandalarn huzurunu kaçran haerelerle mücadeleye devam ediyor.

         58 mahallenin tamamnda yaplan ilaçlamalar kapsamnda 4 adet araç üstü makine, 8 srt tulumbal personel ve ekipmanlar ile hem larva hem de uçkunla mücadele youn bir ekilde sürüyor.

        Ekiplerimiz sokak sokak mahalle mahalle gezerek tüm noktalarda sinek, sivrisinek gibi türlere kar ilaçlama yapyor.Belediyemiz, halk saln tehdit eden vektörlere kar mücadelede youn bir çalma yapyor. Veteriner leri Müdürlüü ekiplerimiz tarafndan yaplan ilaçlama çalmalar haftann her günü sabah ve akam olmak üzere düzenli periyotlarda devam ediyor. Larva ile mücadele ilaçlamalar ise sulak alanlar, menfezler, süs havuzlar, çöp alanlar, fosseptikler, dere, rmak, çay ve gübrelik alanlarda sürekli yaplyor.

GECE GÜNDÜZ LAÇLANIYOR

          Saha ekiplerimiz vektörel mücadele çalmalarnda Salk Bakanl’ndan onayl biyosidal ürünlerle sabah saatlerinden balayarak gece geç saatlere kadar ilaçlama yapyor. Vektörel mücadele ekipleri sivrisinek üreme kayna olan durgun su birikintilerine, rögarlar, fosseptik, bataklk, kanal, mazgal, su havuzlar, süs havuzlar, kullanlmayan yüzme havuzlar gibi kaynaklar ilaçlyor. Karasinek için de ayrca çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanrken kanal içlerinde de uçkun ve larva mücadelesi yaplyor. Gündüz sabah 07.00 – 11.00 ile gece 19.00 – 24.00 arasnda ULV ilaçlamalar aralksz devam ediyor. Gündüz saatlerinde uçkunla mücadele edilirken her gün mesai saatleri içinde ise larva ile mücadele ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu